tisdag 14 oktober 2008

Rädd för rynkor?

Att reklamen spelar på våra rädslor är inget nytt. Som till exempel vår oro inför ålderdomen. Än så länge har ingen på riktigt uppfunnit "Ungdomens källa". Men nog gör affärsmännen vad de kan för att få oss att tro det.
Antirynkkräm är ett exempel. Även om åren går så ska det inte märkas. Rynkor ska suddas ut och vi ska tro att tiden inte sätter sina spår.
Men fungerar det? Försvinner rynkorna? Nej, säger konsumentombudsmannen som låtit en hudspecialist granska krämerna. Nu funderar han på att dra företagen inför Marknadsdomstolen.
Frågan är dock, vilket är allvarligast. Att kosmetikaindustrin ljuger om sina produkter? Eller att de med sin marknadsföring vill få oss att tro att vi inte duger som vi är?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där har jag också tänkt på. Vad är det för fel med att ha rynkor när man kommit upp i meddelåldern? Det ska väl synas att man har vart med ett tag tycker jag!

Anonym sa...

Idag får man tydligen inte vara gammal, och det får absolut inte synas. Antirynkkrämer fungerar, men endast i förebyggande syfte. Har man fått rynkor så har man det, de kan man inte ta bort. Och även om man använder en sådan kräm så kommer åldern ifatt en ändå.
Jag gillar min farmors rynkor, då ser man att hon inte är lika gammal som min pappa. Om min farmor och min pappa går bredvid varandra, så ska man ju se att de inte är ett par!

MediaFelix sa...

Varför ska man försöka dölja nåt narturligt

vi kommer alla att bli gammla.

Rumpnissen sa...

Jag blir bara sur på alla dessa reklamer om alla krämer som gör din hud 10 år ynge osv. Vrf ska man bli yngre? är man över 50, ska man se ut att vara över 50. Personer som försöker se ut som 20 fast egentligen är 57 är ju bara sorgliga. Det skriker ju osäkerhet om dem! Självklart ska man ta hand om sig själv. det är inte det jag menar. Men tycker det är lite för mycket att försöka ta bort alla kynkor och andra små saker som kommer med åren. Men om du nu tar bort alla rynkor m.m. Är det då fortfarande du?
Ja men självklart säger de flesta, bara ett yngre jag.
Men varför slösa pengar, tid och kanske till och med operationer, på att se yngre ut?
Kan man inte istället försöka njuta av tiden man har, slösa pengarna på en rolig resa eller något istället. Jag tycker allt det här med åldrande har blivit en så stor grej. Nästan alla, specielt kvinnor, är ju rädda att bli äldre. Varför har det blivit så?
Jag tycker inte alls det är skrämande att bli äldre, nu är jag ju så ung så nu längtar jag ju lite till att komma ut i "vuxen livet" lite granna. Men även sen, jag är inte rädd för att få rynkot, grått hår. Det är sånt som alla kommer råka ut för, förr eller senare.
Jag tycker att det bara är att axepptera att man bli äldre, man får rynkor. Så är livets gång.
Var stolt över vem du är, så tänker ingen på dina rynkor.

//Lotta, smmpi

Jossan sa...

Vad är det för fel med att bli äldre ? Jag förstår hur många tänker, typ att " ååh nej jag börjar få rynkar = jag börjar bli gammal". Men bara för att man börjar få rynkor så är man ju samma person som alltid, och jag ser absolut ingenting som är fel med folk som har rynkor!

Jag tycker bara att det är gulligt, för alltså. Hur skulle det se ut om alla 80-åringar hade likadan hud som 20-åring har?
DET skulle däremot vara lite konstigt :P

Håller med Felix, att bli äldre är naturligt så varför dölja det?
Det finns så mycket annat att tänka på än rynkor, och bara för att man får rynkor så betyder det ju inte att livet är slut!

Va naturlig och få rynkor :)