måndag 4 januari 2010

Mest brott i kvällspressen

Företaget Infopaq undersöker inte bara vilka nyheter som är mest omskrivna. De tittar också på vilka nyheter som toppar olika typer av medier.

I kvällspressen handlar nästan 30 procent av nyheterna om kriminalitet.
I morgontidningarna är det utrikes, företagsnyheter och medicinska frågor som hamnar högst upp på listan.
I radio och TV dominerar utrikesnyheterna.

Stämmer det med den bild du har?

3 kommentarer:

Isabella Bånge sa...

En kvällstidning innehåller många olika områden av nyheter. Brott omfattar alltså en stor del. Dock tycker jag att även nöjesnyheter verkligen har tagit över de senaste åren. Det är ibland mer aktuellt att en känd profils privatliv blottas i tidningarna än att en nödvändig nyhet gör det.

frida andersson sa...

Jag håller med Isabella, det verkar som om det är en större och viktigare händelse att tex deltagarna i robisson har vissats nakna än den fruktansvärda katastorofen i Haiti, och det är helt ofattbart att man priutera den nyhet förre den mycket viktigare nyhet, men det är väll så sorligt nog att vårat samhälle tycker det är mer spännande att läsa om nöjes världen än det är om i mina ögon RIKTIGA nyheter.

Men det kan också handla om att vi blir dagligen matade med hemska bilder och annat, och ibland är ddt skönt att glöma allt det där och bara läsa om den andra världen, nöjesvärlden och deras "stora" problem och därför tror jag också att det säljs fler tidningar i vissa fall för att vi helt enkelt inte orkar ser mer hemsk heter

Mia Zeylon sa...

Jag håller med Isabella om att nöjesnyheterna har tagit över de senaste åren. Det blir vanligare och vanligare att det står om kändisar på löpen och att deras "problem" uppmärksamas som något som alla behöver veta. Ibland känns det som om tidningarna prioriterar fel!