måndag 4 januari 2010

Tsunamin största nyheten under 00-talet

Den mest omskrivna nyheten under de tio första åren av 2000-talet var flodvågskatastrofen, tsunamin, år 2004. Förra året, 2009, var det svininfluensan som dominerade.

Det är företaget Infopaq som tagit fram uppgifterna, och sett till hela årtiondet är de tio mest omskrivna nyheterna:

1. Tsunamin
2. Kriget i Irak
3. Mordet på Anna Lindh
4. Göteborgskravallerna
5. Riksdagsvalet 2002
6. Knutbymordet
7. Skandiaaffären
8. Svininfluensan
9. Riksdagsvalet 2009
10. Finanskrisen

Men är mest omskriven nyhet detsamma som viktigaste nyheten? Vad tycker du? Hur skulle din lista se ut om du gjorde en där viktigaste nyheten kom i topp?

2 kommentarer:

emma vitale sa...

Just att det blev en sådan stor grej om Tsunami 2004 är för att så många svenska drabbades utav detta. Enligt mig så tror faktiskt jag inte att det skulle ha blivit en sån stor grej annars, det som man ser i tidningen annars är oftast en liten rubrik "Tsunami i Thailand, inga svenskar döda!". Men så är det ju, i alla länder, man informerar om vad som har hänt inom sitt land.

Men det är så sjukt att vi annars inte tar så stor del av det.

Det är typ inte förrän nu det har blivit som mest, när det gäller jordbävningen i Haiti, och det är nog för att det är ganska så likt det som hände i Thailand och för att vi ska bli mer uppmärksamma, hjälpa till så mycket som möjligt.

Men som Mariel skrev i första inlägget så kan det bli så att vi stänger av när man ser sådana bilder.

victor sa...

om man tänker på största nyheterna inom tidningarna genom tiderna, så är det kanske elvis presley död. michael jacksons död höll på nonstop i några dagar, sen kom det tillbaks igen smått. Förr var de mer om rock n roll/artister i tidngarna i amerika, nu är i mer om josh bush o sånt.