måndag 15 december 2008

KO jagar Blondinbella

Blondinbellas blogg är anmäld till Konsumentverket. Anledningen är att hon i sin blogg visar hur hon tvättar håret med olika produkter, och att namnen på produkterna tydligt framgår.

Lagen säger att den som får betalt för att visa upp en vara också måste tala om att det rör sig om reklam och att det ska synas vem som är avsändaren.

Så nu är frågan; har Blondinbella fått betalt för att ägna sig åt olaglig smygreklam?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att blondinbella skulle syssla med smygreklam har diskuterats ett flertal ggr. Jag skulle med handen på hjärtat säga att hon gör det. Men säkert finns det dem som tror "varför skulle hon göra det? Om jag är nöjd med något så berättar även jag för mina läsare vad jag har köpt sakerna och vad det har kostat". Så jag vet inte, säkert har hon gjort det, vem skulle inte göra det om man faktiskt kunde tjäna en hel del pengar på det?

Anonym sa...

Det är väl inte precis otänkbart, när man tänker på vem vi talar om. Kommer inte ihåg hur mycket hon nu igen tjänar på sin blogg i anonnsintäkter, men mycket är det. Skulle ine förvåna mig om hon gör smygreklam för att tjäna mer.

tragiskt att en sådan blogg ska ta ögonen och ljuset från någon riktigt blogg som har uttrycker synpunkter med förnuft och vishet. Och inte bara få fänga synpunkter utslängda ur luften.

*Jag tror ju verkligen* att riktigt päls är mer miljövänligt än fusk... SURE
*ironi*

Anonym sa...

Skulle inte förvåna mig, eftersom det är allmänt känt att hon får otroliga summor för att göra reklam för vissa produkter. Det känns bara som om hon borde gjort det på ett lite snyggare sätt om det vore medveten reklam? typ som att tipsa om den här "jättebra shampoot" osv.

Anonym sa...

Jag skulle tro att blondinbella gör det.. "kända människor som BlondinBella verka göra ganska mycket för lite extra pengar, av det jag sett/hört. Men man kan aldrig vara säker heller..