måndag 15 december 2008

Ska sexbrottslingar hängas ut?

I USA har man sedan länge kunnat hitta dömda sexualbrottslingar på nätet. Syftet är att var och en ska kunna se om det bor någon sexbrottsling i närheten. Föräldrar ska på det sättet kunna skydda sina barn.
Nu finns det liknande internetsidor även här i Sverige.

Vem blir inte rasande när man läser om folk som förgripit sig på barn? Vem önskar inte att den som gång på gång begår våldtäkt ska spärras in på livstid? Vem bryr sig om ifall de hängs ut på nätet?

"Rätt åt dom", är det många som tänker. "Nu kanske andra tänker sig för innan de gör något".

Det är lätt att hitta argument för att hänga ut sexbrottslingar på nätet. Men vad finns det för argument mot? Försök komma på några motargument och skriv en kommentar kring det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska nog tänka på förövarens familjer. Sedan kan det finns engånsförbrytare, men hur vanligt är det bland sexualbrottslingar, såvida dem inte åker fast? Så visst, ta hänsyn till familj och att det "faktiskt" finns engångsförbrytare även om det inte är speciellt vanligt bland sexualbrottslingar.

Anonym sa...

Svårt att hitta mot-arument då dem jävlarna gärna får hängas upp i kuken på torget för min del. Men jag måste hålla med Marianne i att man nog ska tänka på förövarens anhöriga, då en publicerad bild även drar skam över dem.. vare sig det är meningen eller inte.